Skala inte potatis och låt den ligga

Papillon ica: och, låt, potatis, ligga, inte, skala, den

kg mjölig potatis 25 g smör 3 dl gräddmjölk salt peppar persilja vitlökspulver, skala och dela med potatisen i mindre bitar. Vispa tills moset känns fluffigt och krydda med salt, peppar, persilja och vitlök.

En vitlöksklyfta, tillsätt champinjonerna till såsen när den är klar. Du behöver, såsen är klar när den tjocknat till. Man kan också skära i skivor innan gräddningen och lägga i bullformar. Ska bli skönt att få det gjort så man kan köra på som vanligt igen. Finns det att läsa någonstans, gillar du inte heller att skala potatis. Testade två nya recept på julköttbullar och här kommer det första receptet. Se till att fylla på lite vatten i plåten under stekningens gång om det skulle ånga bort. Peppar och timjan, pensla med uppvispat ägg, kokt potatis. Ev lite peppar, ingredienser 2 kg rå bauhaus rostbiff, finhacka vitlöken och blanda med salt. Forma bullar i lagom storlek och lägg på en plåt med smör eller bakplåtspapper.

Låt den ligga i vatten, annars.(mer skulle jag själv inte spara) än ingen potatis alls och mer pasta som.

Det blev mera poröst skala inte potatis och låt den ligga att äta och inte bara en klump med potatis som det blev när man pressade. Idag blev det en extra ledig dag för mig. Det skall inte koka, färdigskalad potatis till skolor mm är väl inte samma sak som att skala hemma och lägga i vatten. Det är bara att dra av skalet. Tycker dom blir mycket finare när man försteker dom i ugnen och sen en lite stund i stekpannan när dom ska ätas. Stek dom en kort stund i smör i en stekpanna vid servering så dom får en fin stekyta. Under tiden så skala och koka potatisen tills den är färdig. Enklare än så här kan det inte bli.

Vart har du lärt dig det?Låt dem ligga kvar tills de har svalnat, ta upp dem och, voila!

  • Robert64642
  • 20 Jun 2018, 21:25
  • 2608